Innspilling av musikk til videoene våre

I helga var det tid for innspilling av musikk til videoene våre. Til dette fikk vi hjelp av vår gode venn og musikk-geni Rune Libæk. Han hadde med seg keyboard, kassegitar og el-gitaren sin for å bistå oss. Vi rigget opp med studioutstyr fra Focusrite lånt av min gode bror Thomas Kristiansen og trallet ivei. Vi spilte inn mange spor med egenkomponert musikk tilpasset våre filmer. Vi har virkelig trua på at dette kan bli bra. Gled dere!

Må si vi virkelig ble imponert over hva en person kan få til…

 

Andrè

 

Bornholm oppsummering

Etter 4 dager med fiske kan vi se tilbake til en flott tur selv om den store fangsten uteble. Slik er det når vi ikke har værgudene med oss.

Av 15 mann ble det tatt tilsammen 8 fisk, ingen nevneverdig store. Det var kun en som ble tatt på fluestang kastet fra land. Ryktet skal ha det til at det var bombarda som var best denne uken.
Uka startet med en vanntemperatur på 6-7 grader og og nå er det nede i 4 grader. Det kan også ha noe å si om fisken skal være bitevillig.
Jeg vil med dette takke AF Lystfiskeforening for at jeg fikk være med og en spesiell takk til Bølgebryterne for godt selskap.
Nå venter nye spennende turer hjemme i Norge.
Skitt fiske

André

Dag 4 – endelig fisk!

Siste fiskedag hadde vinden løyet på sørsiden men det var fortsatt lite skyer å se på himmelen. Vi valgte derfor å sove lenge og ta turen til en av godplassene sør på øya. Her møtte vi et par karer som lager fiskevideo som hadde fisket siden soloppgang. De melde om bedre forhold og 4 fisk, den største på 4,5 kg. Vi fikk derfor store forhåpninger om at vi slapp å reise tomhendt hjem til Norge. Stein Bjørndal og Espen Jahr hoppet i flyteringen sin og stupte utpå vannet mens jeg fant fort ut at det var hull i min som jeg hadde kjøpt av en “bruktbilselger” fra Fredrikstad. Jeg og Morten T Normann måtte derfor stå på land å se at gutta kom ut dit fisken holdt til. Der overlistet Stein en grei fisk på kiloen før Espen gjorde det samme to ganger. 
Etter en liten høneblund vartet Espen opp med servering på stranda. Burger har aldri smakt bedre. 

 

Så var det tid for siste etappe og gutta hoppet ut i sjøen mens jeg fant meg en fin stein å stå på. Her klarte jeg endelig å lure en fisk i solnedgangen siste kveld. 

Foto: Normann

Knæk og bræk! 
André

 

Dag 2 – nok en dag med dårlig fiske.

Dagen startet med at vi sto opp tidlig for å komme frem til soloppgang. Siden fisket var begredelig i går uten noe å skryte av mente vi det var like greit å komme inn i døgnrytmen med en gang med fiske ved soloppgang og solnedgang. 
Vekkeklokkene ble satt på 04.15 og vi var ute på stranda timen senere. 
Etter en halvtimes tid satt det på et flott eksemplar av en russisk ubåt. Det røsket og dro men etter noen sekunder trodde jeg at snøret røk, fisken var forsvunnet. Det viste seg at snøret ikke hadde røket men at det ikke var min tur akkurat nå.
Det viste seg at vi ikke skulle ha været på vår side i dag heller, mye vind og masse sol er ikke en kombinasjon vi ønsker oss.
Etter en 2 timers blund på stranda bestemte vi oss for å kjøre rundt på hele øya som de gode turistene vi er. 

Etter noen timer på sommerhuset tok vi oss en tur på nordsiden av øya før vi avsluttet kvelden. Nok en skuffende dag var unnagjort. 

Fangstrapport 1,5 dag: 0 fisk…

Knæk og bræk
André
 

Dag 1 – måtte bistå en glad kar fra Belgia

Etter å ha tvunget seg opp 05.45 og spist en Daim til frokost satt vi oss i bilen for å kjøre de siste milene til færgen. Fergeturen på 1,5 time ble benyttet til å fortelle og høre på gamle fiskeskrøner samme med flere av mine gamle kollegaer i AF Gruppen, en hyggelig prat med gutter som deler samme interesse. 

I land ble det en liten tur innom den lokale butikken for å kjøpe litt mat før vi innlosjerte oss i sommerhusene. Deretter gikk turen ned på nordvest siden av øya for å slippe alt for mye vind. Endelig i gang! 

Herfra gikk turen til nordsiden for å teste lykken. Her var det en belgisk fisker som måtte ha hjelp til å lande en rimelig grei fisk på 4,06 kg. Bortsett fra denne ble det ikke mye å skrive om. 

Nå nytes en bedre kveldsmat med bacon og egg før køya venter. Planen er å komme oss ut før fem i morgen så vi får testet morgenbettet, det blir spennende. 
Knæk og bræk! 
André

Årets første prøvelse – Bornholm

Nå er endelig dagen her, jeg skal prøve å lure den svære sjøørreten langs Bornholms flotte kyst igjen. 

Akkurat nå har jeg søkt husly i kjelleren på en hestegård ved Landskrona. I morgen venter en liten kjøretur til fergen som skal bringe oss over til Bornholm. Merker det kribler i kroppen allerede.
Det er spådd frisk bris fra sør-vest de første par dagene men det trenger nødvendigvis ikke å bety noe. Vi finner nok uansett plasser rundt øya som har mindre vind men likevel litt bevegelse på vannet. Må si jeg er sykt spent. 
Fangstrapporter kommer. ?
knæk og bræk
André

Forløsningen

Vi skriver 3. April. Det er spådd 3-6 grader varmt og litt regn. Dermot veldig lite vind. Så jeg bestemmer meg for å reise. Iallefall får jeg konstatert at det ennå er en stund til. 

Kjøreruta gjør at jeg må over 450 m.o.h hvor det da snødde og la seg. Ingenting tilsier at dette skal bli en god fisketur, 
Vel fremme står jeg ved elva og skuer. Noen små blaff av vind merkes da det biter til i kinnene, buff og lue blir obligatorisk i dag. Fullkledd med dobble og tripple lag, står jeg ved vannkanten og er dikker på at dette må da jammen være et vak, 250 m nedstrøms. Jeg venter for å få dette bekreftet, å joda. Der var fisken oppe igjen. Jeg velger å ha på en mygg klekker. Siden fisken vaker så  antok jeg mygg. 5 kast over et par smårykk i flua,  BANG så tok fisken. Alt gikk i slow motion, fisken bryter vannhinna, ser tuppen på nesa hever seg over myggen, jeg venter iskaldt på at nesa og fisken siger ned igjen og munnen tilslutt lukkes og er klart for tilslag. Her gjelder det å ha is i magen, noe jeg hadde. Fisken satt og ble relativt lett med inn, veide  350 gr. Men herregud, denne fisken kunne veie hva den ville, lykken var så stor at det betydde ingenting. Været holdt seg de 3 timene jeg fisket, endte opp med 8 ørret alle på tørflue. 250-750 gr. For en fantastisk start på sesongen. La sesongen 2016 begynne..

Tight lines: Øivind