Siste dag i de svenske skoger

Det viste seg fort at denne dagen ikke kunne toppe gårsdagens. Det blåste like mye og sola varmet enda mer. Dette var dagen som tok knekken på oss. Vi forsøkte å holde fisket gående men det var liksom ikke dagen vår i dag. Etter en halvtimes kjøretur kom vi frem til et vann som huser masse pene store regnbueørreter men disse viste seg å være i det umulige hjørnet. Vi fisket aktivt men måtte se oss slått av naturen. Det som kan nevnes er at vi fikk en del fisk, blant annet to helt ok brunørreter over kilosgrensa. 

Nå går turen hjem…

Vulgata klekking og møte med ulv

Når vi endelig kom frem ble vi invitert ut på “klubbvannet”. Her fikk vi låne en båt vi kunne disponere den siste timen før mørket falt på. Vi kastet på noen vårfluemyfer og svingte stengene. 
Etter noen få kast satt første fisk, en pen regnbueørret på ca 1,5 kg. Endelig var det igang. Med denne pangåpningen økte forventningene betraktelig for denne turen. 

Etter at fisken var i håven bar det videre til campingplassen hvor combicampen allerede var satt på plass. Etter en hyggelig kveld forran bålet med noe godt å drikke bar det i seng med store forhåpninger for neste dag. 

Neste dag startet med en rask frokost før vi tok turen til et nytt spennende vann. Med flyteringer sjøsatte vi oss med stenger for både vått og tørt. Med sol og masse vind ble det for det meste streamerfiske på oss før vinden endelig stilnet og vulgataen viste seg. Endelig en kort og intens klekking. På halvannen time landet vi småpene 30 kg med pen fisk, hovedsakelig brunørret men også 3 helt ok røyer. 

På vei tilbake til campen fikk vi høydepunktet for turen da en ulv stoppet opp på grusveien på vei tilbake. Dette kan fort bli årets høydepunkt men vi håper vi får mange flere gode historier å fortelle de neste ukene. 
Følg med, ny oppdatering kommer i morgen. 
C&r Øyvind og André

Sverige neste for å ta storfisken.

Da har endelig årets første tur med seriøst store sjanser for storfisk startet. Akkurat nå sitter vi i bilen på vei til Karlskoga i nærheten av Karlstad og har mildt sagt store forventninger.. Vi er så heldige å ha blitt bedt på tur av en trivelig gjeng fra Buskerud. Etter hva vi har blitt fortalt har vi store sjanser for å ta stor regnbueørret, røye og brunørret de neste to dagene. Må si vi gleder oss.  Vi skal forsøke å holde dere oppdatert. 

c&r Øyvind og André