Årets første

Første “sommerdagen” var på søndag, det var oppe i hele 18 grader hvor jeg fisker. Vi snakker over 60 grader nord, isfri elv, og vakende fisk. Vi skriver 26.mars og første tørrfluefanget fisk er et faktum.

Værfolholdene var ikke på vår side denne dagen, men siden min sønn innsisterte at vi måtte dra, var ikke jeg vond å be.

Vel framme blåste det svært mye, så mye at kastingen ble et problem, vi la fra oss stengene og lot fiske være fiske. Vi gikk å lettet på steiner ved vannkanten istedet, der fant vi mye spennende.
Etter 3 timer bestemmte vi oss for å reise. Tross høy tempratur ville ikke vinden gi oss en sjanse. Vi reiste å kjøpte ei pølse hver. For man skal jo kose seg på tur.

Sola gikk ned å pølsa godt plassert i magen. Merkbart endret vindrettningen og styrken seg betraktlig.
Da bestemmte vi oss for å prøve en siste gang. Det var smart. Min sønn klarte å fange en flott ørret på 300 gr helt på egenhånd. Det var bra aktivitet på fisken, selv om alt gikk i slow motion. Det var tydlig noen steinfluer i bevegelse, og noen mygg som ville opp fra bunnen for å utfolde seg som et voksent individ.

Dette var en super far/sønn tur. Vi koste oss. Også klart vi begge å lure fisken.

Ha en flott fiskesesong folkens.

ØIVIND

NORWEGIAN FLYFISHING MOVIE 2016 IS HERE.

De tre unge mennene Øivind Haugen, Frode Haugen og André Kristiansen har vært på ny ukestur i norsk natur. Første filmen ligger nå ute. Kos dere masse.

Opslået af Secret River på 8. marts 2017