Gudbrandalslågen VIND og FLOM

Våre valg av fiskeplasser har vært veldig bra, inntil nå. Da vi kom til lågen var vannstanden fiskbar. Mulig med tørt og fullt mulig med tjekkisk nymfe. Vi våknet i lavoen av noen voldsome kastevinder, og forstod fort at dette ikke er

dagen vår. Men vi rigger opp nymfestengene og gjør oss klar. En fin kommentar fra Frode lyder følgende ” fy f…. Tror jeg aldri har fisket i slike vindkast før” og dette beskriver godt hvordan denne dagen ble. Vi tok 10 ørret men ingen av betydlig størrelse.  (Alle på nymfe). 

Endelig kilosfisk på alle mann

Da var endelig dagen hvor alle tok fisk på over kiloen og det var godelva som leverte igjen. Vi hadde egentlig ikke tenkt oss dit i år, men i og med at vi likevel var i samme område kunne vi ikke dy oss. Vi skulle i utgangspunktet bare innom å kikke men vi så rimelig fort at det var vakende fisk i elva og en liten danica klekking. Vi valgte derfor å prøve elva et par timer før vi reiste videre og dette resulterte i pene fisk på alle mann. 

Nå går turen videre for å befare et par elver til før vi avslutter i Gudbrandsdalslågen. Der skal vi forsøke å lure storfisken før vi reiser hjem igjen. Vær og VIND er ikke helt på vår side men vi gir ikke opp. 

Dag 2 med testing av nye vassdrag

Ny plass, nye muligheter. 

Dag 2 startet med en velfortjent og god frokost ved et vakkert elveutløp før turen bar til en ny flott elv. Elva var krystallklar og vi spottet mye fisk, bare så synd den ikke var av det store slaget. Fisk ble det tatt også, blant annet et vakkert eksemplar på 700g. 
Vi fant fort ut at dette heller ikke var elva for oss nå og kastet oss derfor i bilen og kjørte 2 nye timer til kjente vassdrag. Her var vi virkelig overbevist om at vi skal ta storfisken. Fisk ble det også, blant annet en pen harr på 1,1kg som ble tatt før vi satte opp teltet og la oss. 
Nå blir det virkelig spennende å se hva morgendagen gir oss..

Dag 1 med alle mann

Da var endelig dagen her. Øivind skulle hentes i Sel og vi var klare for noen vidunderlige dager med fiske. Etter en hyggelig prat med Øystein Solstad bar turen videre oppover i fjellet for å minimere sjansen for flomstore elver. 

Vi starter alltid turene våre med å teste nye plasser som vi har blitt tipset om. Denne gangen var det en flott elv på høyfjellet som fluene våre møtte. Dessverre var også denne elven for stor og for kald at vakende fisk ville vise seg. Det ble derfor tatt nærmere 20 fisk på tjekkisk nymfe men ingen av betydelig størrelse. 
Vi ble enige om at denne elven var fantastisk flott ved riktige omstendigheter og vi vet at fisk over 4 kg finnes i elva. 
Vi bestemte oss for at vi ikke slo leir her og kastet oss i bilen og tok en to timer lang kjøretur gitt kompaskurs. Her satte vi lavvoen opp og hoppet til køys. 
Secretriver 

Dag 2 i Gausdal vestfjell

Denne dagen endte som den foregående. Vi kjørte mye rundt og testet nye vann. Fisk ble det tatt også, men ingenting å skryte av. Vi valgte derfor å avbryte turen og reiste hjem for å sove ut. 

I dag (søndag) reiser hele trespannet på tur. Første destinasjon er godelva til Lars Lenth. Vi har selvfølgelig lovt å holde tett om hvor den befinner seg, men oppdateringer om fanst kommer. 

C&R Frode og André

Tjuvstart på ukesturen

Da var det tid for årets ukestur hvor vi har fokus på filming til vår årlige fiskevideo. I og med at Øivind er på bryllup frem til søndag måtte Frode og André tjuvstarte turen alene. Vi har i dag stoppet i Gausdal vestfjell for å teste nye potensielle fiskeperler. Vi har hatt supert vær med enorme klekkinger, noe som gjorde det svært vanskelig da våre pene fluer måtte konkurrere med en milliard andre fluer. 

Vi klarte å lure flere fisk men ingen av de

store. Håper på bedre fiskelykke i morgen. Da skal nye vann testes ut. 

C&r Frode og André