Statusrapport dag 6 1/2 Endelig flaks!

På hjemreisen skjedde det!! 

Vi holder alltid øynene åpne når vi kjører forbi elver og endelig hadde vi flaks. Småtrøtte og slitne var vi på vei hjem fra Hallingdal når vi fikk øye på en elv hvor det vaket vilt. Tydelig stor klekking av vårflue, en slik sjanse kunne ikke gå fra oss. Vi røsket tak i fluestanga og løp ned til elva og kastet inn i mørket. Den timen eldoradoet varte håvet vi inn over 60 pene ørreter (300-800g). For utrolig til å være sant. Dette er noe av det sykeste vi har vært med på. 
Nå sitter vi bare å gliser alle mann mens vi kjører hjemover… 

Statusrapport dag 6 (siste dag)

Etter en god natts søvn var batteriene ladet og vi var klare for å prøve oss på storfisken i Hallingdal. 

Vi startet dagen med å inspisere de ulike plassene dalen har å by på og vi fant fort ut at elvene også her var tomme for både vann og døgnfluer. Etter noen timer med desperate forsøk på storfisk valgte vi å vende snuta hjemover. På vei mot Dokka og Lillehammer reiste vi innom noen fine plasser i Golsfjellet men også her var det dårlig med napp å få. Det skal nevnes at vi ikke kommer tomhendt hjem denne dagen heller men størrelsen på fiskene er ikke så mye å prate om. 
Vi har bestemt oss for at vi ikke gir opp kampen på storfisken så det blir helt sikkert flere turer i løpet av sommeren. 
Årets ukestur har gitt oss mange gode opplevelser og vi har funnet ut at vi fortsatt tåler trynet på hverandre etter å ha levd oppå hverandre så tett disse dagene. Vi gleder oss derfor allerede til neste års ukestur, hvis vi ikke bestemmer oss for ny tur allerede i august. 
Vi skal holde dere løpende oppdatert om hvordan vår sommer forløper seg. 
-tight lines-
Secret River
Www.secretriver.no

Statusoppdatering dag 5 med et hyggelig møte med Matt Hayes og Anders Dahl Eriksen

Etter en slitsom lang kjøretur kom vi endelig frem til destinasjonen for dagen i øvre del av Gudbrandsdalslågen. Før vi la oss til å sove i bilen (slitsomt å sette opp lavoen for å sove kun 4 timer) kjørte vi langs elva for å gjøre oss kjent. Vi så et par pene vak og la en god strategi for dagen. 

Når vi stive og støle sto opp, satt vi oss for å vente på en etterlengtet klekking, noe som uteble. Vi valgte derfor å kaste litt på måfå og etter 20 fluebytter bet endelig første fisk, en helt ok sølvblank ørret på ca 300g. Et par kast senere bet en pen blank 500 grammer på kroken også. Begge tatt på rodani klekker. 

Vi så oss ikke helt fornøyd med elva selv om den var pen og helt sikkert har potensiale. Akkurat denne dagen ville det seg ikke. 
Elva var krystallklar og flott med masse fisk, så vi tar nok turen hit igjen om ikke alt for lenge.
En liten positiv ting som er verdt å nevne er at vi møtte Anders Dahl Eriksen, ansvarlig redaktør i “Ditt fiske” og legenden Matt Hayes i elva som filmet til den nye videoen til Matt. Den blir spennende å se når den blir sluppet. Matt hadde rigget opp med kameraer til 150 lapper pr stk. så vi må innrømme at det var stor forskjell på utstyret våres. De var uansett veldig trivelige å skravle med. 
Etter noen timer i elva bestemte vi oss for å sjekke forholdene noen mil lenger ned, men også her var det dødt. Vi bestemte oss derfor for å sette oss i bilen og kjøre 4 lange timer til en gammel kjenning av elv. På veien over fjellet ble vi stoppet av politiet som ba sjåfør André blåse og fremlegge førerkort. Blåsingen gikk greit men førerkort hadde han ikke med. Men så trivelige fjellpolitiet er,

så vinket de oss videre likevel. Kl 02.00 var vi endelig i telt og nå venter nok en spennende dag med utforsking av insekter og tørrfluefiske. 

Humøret er fortsatt på topp og vi storkoser oss ute i den fine naturen.
Følg med, nye oppdateringer kommer. 
A.K

Statusrapport dag 4 tur til godelva og noe nytt

Vi avsluttet dag 3 med å reise til destinasjonen for neste dag. Der satt vi opp telt og fikk i oss en matbit. Før vi endelig fikk kommet oss i soveposen måtte vi lappe igjen et stort hull vi hadde fått i luftmadrassen, men det viste seg at det var flere hull i den…

Etter en god frokost og mens vi rigget ned teltplassen fikk vi besøk av fjelltilsynet vi slo av en hyggelig prat med. Vi prøvde å fiske ut noen gode tips men de var eksemplariske og sa vi måtte finne de selv, slik at de ikke ga oss noen fordeler i forhold til andre fiskere i området. Fornuftig. 
Derfra satte vi kursen mot favorittelva vår som har gitt oss mange gode opplevelser de siste årene, men der møtte vi et trist syn. Elva var død og det eneste vi så var en enslig ørret på ca 2 kg som vi lot være i fred og 3 gjedder. Vi tok en av disse, video av hvordan det foregikk ses i filmen fra turen som gis ut i høst. Vi prøver elva igjen neste år. 
Vi reiste så til en spennende elv vi kjørte forbi dagen før og denne elva viste seg å være skikkelig bra. Der fikk vi flere pene harr, mange rundt kilosgrensa og en like over. 
Nå går turen videre ned fra fjellet og nå venter et nytt dalføre. 
Stay tuned 
Fish-eat-sleep.