Forløsningen

Vi skriver 3. April. Det er spådd 3-6 grader varmt og litt regn. Dermot veldig lite vind. Så jeg bestemmer meg for å reise. Iallefall får jeg konstatert at det ennå er en stund til. 

Kjøreruta gjør at jeg må over 450 m.o.h hvor det da snødde og la seg. Ingenting tilsier at dette skal bli en god fisketur, 
Vel fremme står jeg ved elva og skuer. Noen små blaff av vind merkes da det biter til i kinnene, buff og lue blir obligatorisk i dag. Fullkledd med dobble og tripple lag, står jeg ved vannkanten og er dikker på at dette må da jammen være et vak, 250 m nedstrøms. Jeg venter for å få dette bekreftet, å joda. Der var fisken oppe igjen. Jeg velger å ha på en mygg klekker. Siden fisken vaker så  antok jeg mygg. 5 kast over et par smårykk i flua,  BANG så tok fisken. Alt gikk i slow motion, fisken bryter vannhinna, ser tuppen på nesa hever seg over myggen, jeg venter iskaldt på at nesa og fisken siger ned igjen og munnen tilslutt lukkes og er klart for tilslag. Her gjelder det å ha is i magen, noe jeg hadde. Fisken satt og ble relativt lett med inn, veide  350 gr. Men herregud, denne fisken kunne veie hva den ville, lykken var så stor at det betydde ingenting. Været holdt seg de 3 timene jeg fisket, endte opp med 8 ørret alle på tørflue. 250-750 gr. For en fantastisk start på sesongen. La sesongen 2016 begynne..

Tight lines: Øivind

Skribent: SecretRiver

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.