Høyfjellsfiske i krystallklar elv

Da var tiden klar for en reise på høyfjellet for å fiske i en flott elv. Jeg og Frode pakket bilen og kjørte en to timers tur over flott vidde før vi endelig kom frem til elva som skulle testes for dagen.
Vel fremme rigget vi tørrfluestengene våres i håp om at vi fant vakende fisk.
Elva var krystallklar og det tok ikke lang tid før vi så en flott fisk. Etter noen tapre forsøk på å lure fisken med flytende krok og fjær valgte vi å gi opp. Fisken ville ikke ta myggen.
Vi valgte derfor å gå over til fortyngende nymfer for å komme ned til fisken og det tok ikke lang tid før Frode hadde en flott fisk på kroken. Etter litt kamp fikk vi den i håven, et vakkert eksemplar av en ørret.

Vi så flere fine fisker men det var en gul caddysnymfe krok 14 med ulldott som indikator som gjorde utslaget for Frode.

 

Etter en liten matpause valgte vi å reise videre til en annen elv som Frode hadde mistet en stor fisk men også fått pen fisk noen dager tidligere. Det gjorde vi ikke dumt i.
Etter kort tid spottet vi en fin fin fisk. Det viste seg at denne skulle bli vanskelig å få på kroken da den sto stedy og spiste nymfer på dypt vann. Vi diskuterte lenge hvordan vi skulle angripe fisken og etter utallige bytter av nymfer satt den endelig!! Utras etter utras og en halv time senere var purka endelig i håven. En fantastisk ørret som ga en voldsom fight i den strie strømmen.

Film kommer, stay tuned.

André

Skribent: Secretriver.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.