Buzzer opphenger

Tia er inne for den store myggen, dem klekker i store mengder, og da går fisken å slurper disse i seg.  Mine imitasjoner er gjerne  12-14 krok,

ny tur var igang, og bellyen var pakket Denne gangen ble Frode med. Vi reiste tilbake til vannet Andre og jeg lyktes. Men ble skuffet over svært lite aktivitet, Frode lurte derimot 3 fisk på 300 gr.

Vi bestemmte oss for å reise og utforske andre vann,  som vi har fått tips om selvsagt. Der var det mange fisk som hoppet høyt i været. Og langs sivkanten skimtes det små slurpe vakk. Dette kan være stor fisk tenkte jeg. Satte på 2 Buzzere på flytelina og 0,12 spiss. Hadde flere lugg i fluene, men ingen satt. Byttet litt taktikk, beholdt flytlina og opphengeren, men byttet til en tørr mygg i enden. Første kast lot jeg den ligge. Buzzeren sank godt under mens tørrflua fløt godt. Gjorde et par bitte små inndrag som fikk buzzeren til å “stige”. Tørrflua gikk under men merket ingen annet drag i snøre, jeg løftet stanga i en rolig bevegelse, og merket at her satt en pen fisk på.

Fisken dro ut hele flue snøre mens jeg febrilsk padlet meg ut fra sivet for å unngå at fisken eller flue nr 2 skulle sette seg fast i noe, 5-6 meter av backingen ble dratt ut før den snudde og kom mot meg. Jeg klarte å sveive den inn fort nok til å holde snøre stramt. Vel inne i håven kunne jeg beskue den vakkre fisken. Ørret på 1,2 kg. Turen var reddet og skuldrene datt ned igjen.

Og ja, vi har fått filmet litt denne gangen også?

Tight lines: Øivind

Skribent: SecretRiver

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.