Helgetur med oppnådd mål

Elvene er flomstore og nær umulig å fiske i, men av erfaring vet vi at enkelte av elvene våre ikke er så utsatt for mengder av vann fordi de ikke er regulert.

Vi pakket bilen og reiste avgårde fredags kveld og ble enige om at en vellykket tur ville være fisk over kiloen. Ønskene var at vi begge skulle få både harr og ørret over målet. Drømmen farte også over storøretten vi visste var der…

Totalt var vi innom 4 elver og kjørte forbi fire til før vi kom frem til berømte Gjelleelva. Den viste seg å ha liten vannføring.

Vi rigget oss til og slappet av med et par pils og noen nydelige pølser fra den lokale pølsemakeren.

Etter en god natts søvn våknet vi opp til blå himmel og sol. Vi kledde på oss og gikk ned til elven der vi fra teltplassen hadde observert et vak.

Første fisken fikk Øivind kaste på og den tok på første skikkelige flyt med en hemmelig liten snaddernymfe. Fisken veide inn til 850g, en god start. https://usercontent.one/wp/www.secretriver.no/wp-content/uploads/2021/06/img_2450.mov

Så var det André sin tur til å ta fisken som vi hadde spottet like ovenfor. Han kaster nymferiggen 4 meter ovenfor slik at fisken ikke ble skremt av snøret, fisken bet på første forsøk. Denne veide inn til 1,4kg. For en drømmestart!

Historien gjentok seg mange ganger oppover elven. Vi observerte store steinfluer og små døgnfluer, godt å se det var liv i elva.

Elva ga oss minnerike opplevelser med blant flere harr over kiloen og en ørret.

Vi fikk også sjansen til å kaste på drømmefisken. Etter en kort diskusjon kom vi frem til at det mest fornuftige var at André fikk kaste på fisken da fisken sto i en sving det var lettest og størst sjans for å lykkes med en som kastet med venstre hånd. Vi fikk tre perfekte flyt før fisken bestemte seg for å vandre videre. Men vi vet at fisken også er der neste gang da elva er en perle svært få vet om.

Takk for denne gang Gjelleelva, vi ses snart igjen.

Søndag gikk turen videre til en av de andre favorittelvene våre. Den var flomstor, men på retur og klar så derfor var denne elven ideell i vår jakt på kilosørret. Når vi kom frem elven tok det ikke lang tid før vi så to pene ørreter som sto å plukket små nymfer på sandbunnen. Etter to raske flyt lå to kiloser i håven. Så kom regnet og satte en slutt på vår spottfisketur.

Gleder oss allerede til neste gang.

André og Øivind

Skribent: Andrè

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.