Oppdatering fra ukas helgetur

Da er jeg og Frode ute på nye eventyr igjen. Mål for turen er fisk over 1,5 kg på tørt! Et hårete mål, men det er viktig å ha trua.

Etter å ha kjørt i 6 timer for å finne en normal elv å fiske i fant vi endelig vakende fisk. For oss så det ut som fisken tok klekkere og at den var stor. Etter nøye planlegging fikk jeg (André) sjansen først. Jeg lusket meg ut bak fisken og kastet oppstrøms. På første flyt smalt det! Fisken sprellet i overflaten før den klarte å hekte seg av. Faen! Den var stor!

Etter en liten pause med banning hørte vi det slurpe igjen. En fisk til noen meter lenger opp! Jeg måtte prøve igjen… Nok en gang tok den på første mulighet! Et flott eksemplar av en harr, 1,5kg. Deilig start.

Etter en god natts søvn i lavoo var vi klar for en my dag med eventyr fiske! Vannstanden hadde sunket litt og vannet hadde blitt klarere. Dette gjorde jobben vår med å spotte fisk mye enklere! Det var kaldt i været, men det var spådd et værskifte så vi hoppet i bilen og tok oss en kjøretur for å slå av litt tid . “Der!” Sier andre og peker ned i elva. Der står det en fin harr og plukker alt som flyter forbi, et deilig syn! Frode river i all hast av stanga som er stroppet fast på taket av caddyen og stormet mot elva. Andre sin spesial var på, flyter var perfekt, indikatoren gikk under og fisken var på! En sprek harr som gjorde seg tung i strømmen. Omsider fant den nettet på håven., et flott eksemplar på 1,1kg! Drømmestart på dagen.

Omsider fikk vi på oss fiskeutstyret og kommet oss til godplassen litt lenger opp i elva, samme plassen der andre hadde fått den store kvelden før. Det var nå blitt litt varmere i være og man kunne se insektene våkne. Her var det både mygg og Rodani. Døgnflue klekkingen ble stadig mer markant, dette merket også fisken som begynte å vake. Herlig! Vi gikk langs elva, spottet noen virkelige store flak av noen fisker. Frode satt seg i posisjon men fikk ingen gode kast på disse, da plasket det bare noen meter foran han. Et kast, samme nymfe som tidligere, men dette var en større fisk. Dette var en deilig kamp med en utrolig sprek og stor fisk. Gleden var stor da de kom i håven, ny pers på harr! 1,5kg

Nå ble vi ivrige! Var dette virkelig de største fiskene i denne elva? Nei det var det ikke. Vi spottet en fisk anslått til å være harr på over 2,5kg! Vi så fisken tydelig der den sto siden av en kilos fisk. Vi hadde ingen gode muligheter for flyt på denne så andre gikk opp og over elva lenger oppe. I denne tiden hadde Frode holdt fisken under oppsyn. Nymfa til Andre landet perfekt, 1 meter foran fisken. Indikatoren gikk under og andre løftet stanga. Fisken var på! Etter 5 minutter og flere utras var det klart for Håving av fisken. “Nei!” Utbrøt andre. Fisken hadde klart å løsne seg fra kroken… sjokkert sto han ved vannkanten.. tomhendt, men for en opplevelse. Drømmefisken glapp, men denne ser vi nok igjen snart ☺️?

Vi fikk flere fisk, snittvekten på over 1kg. For en fantastisk artig dag!

Turen er heldigvis godt dokumentert så det vil komme en film etterhvert.

C&R Frode og André

Skribent: Andrè

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.