Stilleflytende hemmelig elv….

Det har vært litt stille her i det siste så det var på tide å oppdatere hva som skjer om dagen. Kort oppsummert “fantastisk FIske!”

Fantastisk fiske har det vært. Frode og Andrè dro til en elv vi hadde vært i et par ganger før tidligere år, vi hadde stort sett bare fått småfisk men et par slengere som har bikka halvkiloen hadde det blitt.  Elva var stilleflytende, grunn og klar, kjempe enkelt å spotte fisk!   Det var lite fisk i elva, men den fisken som var der var STOR…  Tydelig at storfisken var på næringsvandring. Vi kikka lenge på flere fisk å ble enige om at her måtte vi vel bare prøve med nymfe da fisken ikke ville opp.. akkurat da så vi en fisk som plukket mygg. Satte på den minste CDC myggklekkeren i boksen og slengte utti flua.. fisken kom sakte opp fra bunnen og BANG, der satt den! Fikk fisken raskt inn på snella og etter noen voldsome utras fikk vi den i håven.
IMG_2728

Vi hadde på flere store fisker og så mye pen fisk. Men å fiske med 16-18krok mygg er ikke lett, men allikevel en deilig opplevelse.

Dag 2:

Etter den flotte opplevelsen, måtte Frode dra opp igjen for å prøve fisken på nytt. Fri fra jobb og bilen pakket og klar dro jeg for å teste elva på nytt. Elva var like stilleflytende og klar som forrige gang. Jeg

var helt innstilt på myggfiske, helt til det landet en Baetis Rhodani på

hånda mi, var det et tegn fra oven??
IMG_1271

I første kulpen fikk jeg en del fisk, faktisk fisk på hvert kast, pen fisk, men ingen kjemper.
IMG_1296

Jeg kjørte et stykke lengre opp i elva der vi hadde sett mest stor fisk forrige gang, og oppdaget fort at Rhodani klekkinga heldigvis ikke var lokal kun for nedre deler av elva.

Jeg gikk et lite stykke opp i elva, der spotta jeg den.. en skikkelig purke! jeg tenkte jo mitt og at jeg aldri kom til å få den på, akkurat da var den oppe å slurpet i seg en rhodani.. Herregud, når har jeg sjans på å sette ny rekord på tørrflue tenkte jeg.. Jeg hadde Øivind og Andre på facebook chat og sendte film av fisken.. Da ble det liv i chatten!
Capture

Slenge Rhodani imitasjonen ut, mendet ca 10 meter… Flua gikk perfekt over fisken, den løftet seg opp bunnen, *SLURP*

BANG!!! der satt den ja! det ula i snella når den raste ut, rett mot krattet på andre siden! Fikk snudd fisken før den raste nedover og tok 20 meter med line før den snudde, måtte sveive som en gal for å holde stramt snøre. Da skjønte fisken at dette ikke kom til å bli lett så den prøvde å grave seg ned i gresset på bunn av elva. Den satt fast! Jeg hoppa utti elva og fikk til slutt løsna snøret fra bunnen, fisken var fri i gjen! raste nedover en gang til og fikk 10meter med snøre før den skulle inn under torva. Fikk akkurat stoppa den og lurt den inn ved en bever sklie. Jeg hadde jo ikke håv så jeg måtte lure hånda under magen på den og kaste den på land. Så utrolig og syk opplevelse… Hva den veier vet ikke jeg, det spiller heller ingen rolle, jeg var så glad for at jeg hadde klart å fått denne fisken. IMG_1298

FIsken ble sluppet ut igjen og hadde heldigvis ikke tatt noe skade av den harde kampen. Jeg skalv.. av glede…. 🙂

 

Skribent: Frode

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.